vlmobiliteit
Caravan & Caravanaccessoires

Movers

VL Mobiliteit levert en monteert alle soorten en merken caravan movers. Vrij gangbaren merken zijn onder andere: Enduro, Reich, AL-KO Truma en Quattro. In grote lijnen zijn er 2 soorten caravan movers: een volautomatische mover en een halfautomatische mover.


Volautomatische mover 

Een volautomatische mover is voorzien van opzetmotoren, deze zorgen ervoor dat de aandrijfrollen automatisch op het wiel worden geplaatst. Dit hoeft dus niet meer te gebeuren met een hevel of slinger. het voordeel aan de volautomatische mover is dus dat er geen extra handelingen verricht hoeven te worden en alles met de afstandbediening te bedienen is. 


Halfautomatische mover 

Een halfautomatische mover, wat de naam al doet vermoeden, is niet volledig automatisch. De aandrijf rollen van de caravan mover worden doormiddel van een hevel of slinger op de band gezet. Het nadeel is dat hier enige kracht voor vereist is en je zult altijd moeten bukken. Het voordeel van een halfautomatische mover is dat deze qua prijs lager ligt dan een volautomatische mover.

Wij adviseren u graag en vrijblijvend over movers.


Voor welke accu kies ik?

Na de keuze van de caravan mover moet er een keuze gemaakt worden uit verschillende accu's. Er zijn vele soorten maten accu's verkrijgbaar voor uw caravan en/of mover. Deze zijn in grote lijnen uit te splitsen in 2 groepen. De lichtgewicht lithion-ion accu en de 'ouderwetse' zware loodzuur accu.


Lithion-ion accu

Loodaccu's worden steeds vaker vervangen door lichtgewicht accu's. Het grootste voordeel van deze accu's is het lage gewicht ten opzichte van een loodaccu. Zo houdt u meer laadvermogen over voor andere spullen. Andere voordelen ten opzichte van de loodaccu zijn onder andere: Meer capaciteit, Langere levensduur, Kou- en warmte bestendigheid, onderhoudsvrij en duurzaamheid. Wij leveren lichtgewicht lithion-ion accu's van merken als: Enduro, Reich en PowerXtreme.


Loodaccu

Een goedkope optie is de 'ouderwetse'loodaccu. Ten opzichte van een lichtgewicht accu levert deze ( bijv. een AGM of een Semi-Tractie) iets meer capaciteit, maar is het gewicht van een loodaccu zo'n 20kg meer dan bij een lichtgewicht accu. Ook heeft een loodaccu een kortere levensduur en moet deze in de winter vorstvrij gestald en bijgeladen worden.

Wij maken graag een passende offerte.

Vraag offerte aan